Turtă dulce

turta-dulce

INGREDIENTE: 320 g făină, 100 g unt, 200 g miere, 1 ou, un praf de sare, 1 linguriță rasă de bicarbonat, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri rase de condimente: scorțisoară, cardamom, cuișoare.

MOD DE PREPARARE: Untul se topește și se amestecă cu mierea. Separat într-un alt vas, se amestecă ingredientele uscate (făină, sare, bicarbonat, zahărul vanilat și condimentele), peste care se adaugă oul și mierea cu untul. Se amestecă până când se obține un aluat omogenizat și se lasă lasă la frigider în folie transparentă minim o oră (este de preferat să fie lăsat peste noapte).

După ce este scos din frigider trebuie lăsat jumătate de oră la temperatura camerei, apoi se întinde aluatul la o grosime de 5-6 cm (nu uitați să folosiți puțină făină pe suprafața pe care întindeți) și se taie cu formele dorite.

Se așează formele pe o foaie de copt în tavă (cu distanță între ele pentru că se vor mai mări) și se coc în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 7-8 minute.

Pentru decorat puteți folosi și glazură din comerț, sau să o faceți voi acasă.

INGREDIENTE: 300 g de zahăr pudră, 5 ml esență de vanilie, 2 linguri zeamă de lămâie, apă

MOD DE PREPARARE: Se pun zahărul pudră, esența de vanilie și zeama de lămâine într-un bol, peste care se adaugă treptat apa, care trebuie integrată cu ajutorul unui tel până obțineți o consistență cremoasă și densă, dar totuși maleabilă, care poate fi intinsă fără să curgă. Se decorează cu un poș.

Sursă foto: Pinterest